Οι γλύπτες της Β’ φάσης του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας παρουσίασαν τα έργα τους

Οι γλύπτες της Β’ φάσης του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας παρουσίασαν τα έργα τους

Εικοσιδύο αξιόλογα γλυπτά παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 19 Απριλίου το βράδυ από τους καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στη Β΄ Φάση του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας σε εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα», και τα οποία έργα θα εμπλουτίσουν το Πάρκο Γλυπτικής.

Οι 13 καλλιτέχνες είναι οι Glebos Tkachenko από τη Ρωσία με έργο «Virtue», ο Viktor Rassadkin επίσης από τη Ρωσία με το έργο «A Good Fishing Catch», ο Esmaeil Rezayei από το Ιράν με δύο έργα «Pegasus Immigration» και «Neo-Pegasus», το ζεύγος από την Κίνα Sihua Qian και Ζhao Li οι οποίοι φιλοτέχνησαν τέσσερα έργα «Listening to the Sea», «Βubble no.9», «Spring» και «At the moment» ο Ιρανός Saeid Ahmadi με δύο έργα «Odysseus» και «Greek Soldier», ο Malin Malinov από τη Βουλγαρία επίσης με δύο έργα «Muse» και «Waves», ο Iurie Platon από την Μολδαβία με τα έργα «Nefertiti» and «Dancing Nymph», o Ρώσος καλλιτέχνης Νikolay Karlykhanov με τo έργo «Artemis» η Olga Sagakon από τη Ρωσία επίσης με τα έργα «Solo at the Sea» και Elephant, o Viktor Sushkevichs από τη Λάτβια με το έργο «Αnima», ο Ουκρανός Serhii Sbitniev με το έργα «Abduction of Europe» και «Wisdom» και ο Αιγύπτιος Nazih Rashid με τα έργα «Τhe woman vision between reality and fantasy» και «Whale».

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ευχαρίστησε αρχικά τους καλλιτέχνες για τα αριστουργήματα που έχουν δημιουργήσει και όλους όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή της Β΄ Φάσης του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής.

Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους για την υπογραφή της συμφωνίας το πρωί της ίδιας μέρας, μεταξύ του Δήμου Αγίας Νάπας και της αναδόχου εταιρείας Πολυτία Αρμός όσο αφορά την μελέτη του Έργου για την Αναβάθμιση του συμπλέγματος πάρκων «Πάρκου Γλυπτικής», «Πάρκου Μεσογειακών Φυτών, Κάκτων και Παχύφυτων» και «Σπηλαίου Παλαιοντολογικών Ευρημάτων». ΄Ενα έργο, το οποίο όπως τόνισε θα αναβαθμίσει την περιοχή των δύο Πάρκων και θα αποτελέσει κέντρο υπέρ-τοπικού ενδιαφέροντος που θα προσελκύει πολλούς επισκέπτες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Αναμένουμε πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας αφού προσφέρουμε ένα χώρο που θα λειτουργεί ολόχρονα και θα παρουσιάζει πολύπλευρο ενδιαφέρον και ποικιλομορφία.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί σε ένα γεγονός το οποίο του συνέβη κατά την διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού του στα Ιωάννινα, όπου ομάδα μαθητών από σχολείο της περιοχής Σολέας μαζί με τους καθηγητές τους κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στην περιοχή μόλις αντίκρισαν τον Δήμαρχο έδωσαν εντολή στον οδηγό να σταματήσει το λεωφορείο για να κατέβουν απλά για να του αναφέρουν ότι επισκέφθηκαν την Αγία Νάπα ειδικά για το Πάρκο Γλυπτικής και του εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και τις εντυπώσεις τους.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κίκης Κωνσταντίνου εξέφρασε με τη σειρά του τις εγκάρδιες του ευχαριστίες προς τους καλλιτέχνες, στον Δήμαρχο, στα Μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, στην Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου κυρία Μαρία Τοφινή Τσαντίλα στις Τεχνικές Υπηρεσίες για την άψογη και αγαστή συνεργασία. Δεν παρέλειψε επίσης να μεταφέρει τον ενθουσιασμό και τις εντυπώσεις των καλλιτεχνών για το Πάρκο και όπως είπε χαρακτηριστικά του δήλωσαν ότι το Πάρκο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του παγκοσμίως τόσο για την τοποθεσία όσο και για τον τρόπο διοργάνωσης του Συμποσίου. Εντύπωση τους έκανε πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να διακρίνει τα έργα τους από την Google Εearth.

Στο χαιρετισμό της η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου κυρία Μαρία Τοφινή Τσαντίλα ανέφερε ότι το Πάρκο Γλυπτικής ξεκίνησε με όραμα και με μεγάλη αγάπη προς τον Πολιτισμό. «Παρόλες τις πολλές δυσκολίες που συναντήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των πέντε χρόνων, χωρίς να έχουμε τις ιδιαίτερες γνώσεις που απαιτούνται για το σκοπό αυτό» είπε η κυρία Τοφινή «συνεχίσαμε σε γρήγορους ρυθμούς τη διοργάνωση των Συμποσίων αψηφώντας πολλές φορές προσωπικές, οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς και σοβαρά προβλήματα υγείας και φθάσαμε αισίως στην ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης του 5ου Συμποσίου Γλυπτικής».

Καταφέραμε σημείωσε η κυρία Τοφινή το Πάρκο της πόλης μας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να φιλοξενεί 186 γλυπτά, 150 καλλιτεχνών από όλες τις χώρες του κόσμου. Διαβεβαίωσε επίσης ότι μαζί με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κίκη Κωνσταντίνου, το Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχίσουν με το ίδιο ζήλο και την ίδια αφοσίωση μέχρι τον πλήρη εμπλουτισμό του Πάρκου με έργα.

Μετά τους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους καλλιτέχνες και στους χορηγούς του Συμποσίου και η βραδιά έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Χορευτικός ΄Ομιλος Αγίας Νάπας.