Πέραν των 3.5εκ. ευρώ τα έσοδα από τις παραλίες το 2017

Πέραν των 3.5εκ. ευρώ τα έσοδα από τις παραλίες το 2017

Ρεκόρ στα έσοδα από τις παραλίες, δηλαδή τα κρεβατάκια, τις ομπρέλες και τα θαλάσσια σπορ είχε το 2017 ο Δήμος Αγ. Νάπας, φθάνοντας στα 3.526.000 εκ ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) σημειώνοντας μία αύξηση της, τάξης του 12% σε σύγκριση με το 2016 όταν τα έσοδα ανήλθαν στα 3.149.000 εκ. ευρώ.

Σχολιάζοντας το νέο οικονομικό επίτευγμα του Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι το καθαυτό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015 να διαχειριστεί ο Δήμος τις παραλίες αφού όπως είπε απέδειξε ότι εξυπηρετεί καλύτερα το Δημόσιο συμφέρον.

Πέραν από τα σημαντικά έσοδα σημείωσε επικρατεί πλέον στις παραλίες μας ομοιομορφία και έλεγχος, ενώ δημιουργήθηκαν αρκετές θέσεις εργασίας, στις οποίες προσλήφθηκαν κυρίως νέοι. Ακόμα οι υπηρεσίες μας έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά αφού προσφέρουμε πλέον δωρεάν wi-fi, θυρίδες ασφαλείας και έχουμε ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια των παραλιών μας.

Ενδεικτικό είπε είναι επίσης το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση είμαστε λήπτες εγκωμιαστικών σχολίων για την αναβάθμιση των παραλιών μας και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός που στην πρόσφατη έρευνα αξιολόγησης των διάφορων χαρακτηριστικών των υπηρεσιών του Δήμου (βαρόμετρο) η καθαριότητα παραλιών αξιολογήθηκε με υψηλή βαθμολογία λαμβάνοντας μαζί με τη διοργάνωση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και κοινωνικών εκδηλώσεων την πρώτη θέση με 4.4/5.

Εξ’ αιτίας της διαχείρισης των παραλιών είπε ο κ. Καρούσος, ο Δήμος έχει πλεονάσματα που του επιτρέπουν να εκτελεί έργα υποδομής και να μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στα μεγάλα πολεοδομικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη .

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στον κόσμο και προς επίτευξη του στόχου αυτού, το Δημοτικό Συμβούλιο προκήρυξε πρόσφατα διαγωνισμό με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών των παραλιών στη βάση των θεματικών παραλιών.

Στόχος πρόσθεσε είναι να παραδοθεί ένα master plan για τις υπηρεσίες που θα πρέπει να έχει η κάθε παραλία λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε μιας.

0