Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών αναμένεται τη φετινή χρονιά

Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών αναμένεται τη φετινή χρονιά

Πάρα πολύ καλή χρονιά όσο αφορά τις αφίξεις τουριστών ήταν το 2017 για την Επαρχία Αμμοχώστου αφού σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία πέραν του ενός εκατομμυρίου επισκέπτες ήρθαν στην περιοχή και ευελπιστούμε ότι το 2018 θα είναι ακόμη καλύτερο. Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα «Η Αγία Νάπα» ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου κ. Λάκης Αβρααμίδης.

«Πιστεύω είπε ότι εάν δεν υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις στην γύρω περιοχή η φετινή τουριστική περίοδος θα κυλήσει πάρα πολύ καλά και ευελπιστούμε ότι συγκριτικά με πέρσι θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων και μία οικονομικά καλή χρονιά».

Το αξιοσημείωτο πρόσθεσε ο κ. Αβρααμίδης «είναι το γεγονός ότι η Επαρχία Αμμοχώστου δέχεται όχι μόνο τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων αλλά κατέχει και το ρεκόρ των διανυκτερεύσεων με πολύ σημαντική διαφορά έναντι των άλλων προορισμών κι’ αυτό σημαίνει μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία της Κύπρου».

Από την αρχή του χρόνου μέχρι τέλη Απριλίου ανέφερε ο κ. Αβρααμίδης «θέσαμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα δράσης για τη νέα τουριστική περίοδο της Επαρχίας Αμμοχώστου λαμβάνοντας μέρος σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό και διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις».

Η Εταιρεία Τουρισμού σημείωσε συμμετείχε σε έκθεση τουρισμού στην Ιρλανδία – μία ακόμη παραδοσιακή τουριστική αγορά για την Επαρχία Αμμοχώστου, την οποία πριν από δέκα χρόνια επισκέπτονταν γύρω στις 70,000 άτομα. Τα τελευταία χρόνια επεσήμανε, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ιρλανδία και στις ταξιδιωτικές εταιρείες της χώρας η κάθοδος Ιρλανδών μειώθηκε αισθητά.

«Εξήγησε ότι μετά την δρομολόγηση δύο πτήσεων την εβδομάδα από την αεροπορική εταιρία Cobalt, όλο τον χρόνο αναμένεται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Ιρλανδών τουριστών που θα έχουμε φέτος».