Έντεκα καλλιτέχνες δημιουργούν εμβληματικά έργα στο Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

Έντεκα καλλιτέχνες δημιουργούν εμβληματικά έργα στο Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα έντεκα διακεκριμένοι γλύπτες, οι οποίοι συμμετέχουν στη Β΄ Φάση του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής, φιλοτεχνούν στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής 13 έργα αρκετά από τα οποία έχουν πάρει εμβληματική μορφή. 

Η Β΄ Φάση του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής άρχισε στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου και σε αυτή συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Daniel Perez από την Ισπανία με το έργο «Fragmented Memories», ο Γεωργιανός Ivan Malkhaz Tsiskadze, με τα έργα «Pegasus» και «Ninpha», οι Ουκρανοί Olena Dodatko, Ιhor Tkachivskyi και Ina Tkachivska με τα έργα «Grain», «Love as Symbol of Goodness», «Pegasus» και «Life», ο Viktar Kopach από τη Λευκορωσία, ο οποίος φιλοτέχνησε το έργο «Happiness», ο Sestilio Burattini από την Ιταλία με το έργο «Wind Mills», ο Ρώσος Νikolay Karlykhanov με το έργο «Minotaur», ο Saeid Ahmadi από τον Ιράν με το έργο «Memory», ο Βέλγος Thierry Lauwers με το έργο «Artemis» και ο Ciprian Hopertean από τη Ρουμανία, ο οποίος φιλοτέχνησε το έργο «Gate to the Sea».

΄Ηδη ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός Γλύπτης Daniel Perez ολοκλήρωσε το έργο του «Fragmented Memories» και o Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος του απένειμε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του «3ου Ayia Napa International Street Art Festival», η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 29 Μαρτίου, αναμνηστική πλακέτα και δώρα. Ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε και συνάμα συγχάρηκε τον Ισπανό Γλύπτη για το εξαιρετικό έργο που δημιούργησε και του απήυθυνε ανοικτή πρόσκληση για να συμμετάσχει και στα επόμενα συμπόσια που θα διοργανώσει ο Δήμος.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας κ. Κίκης Κωνσταντίνου μίλησε εκτενώς για τον καλλιτέχνη κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ήθος του, την εργατικότητά του και την καλλιτεχνική του προσφορά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Από πλευράς του ο Ισπανός Γλύπτης Daniel Perez αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου για τη εξαίρετη φιλοξενία της οποίας έτυχε μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για το Πάρκο Γλυπτικής όσο και για το Συμπόσιο Γλυπτικής, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα καλύτερα συμπόσια παγκοσμίως και το Πάρκο Γλυπτικής ως τη μεγαλύτερη υπαίθρια γκαλερί και μοναδικό στο είδος του.