Αρχίζουν οι εργασίες για κατασκευή του οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου σταδίου ποδοσφαίρου στο Κολόσσι

Αρχίζουν οι εργασίες για κατασκευή του οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου σταδίου ποδοσφαίρου στο Κολόσσι

Το Συμβόλαιο για την έναρξη της κατασκευής οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου σταδίου ποδοσφαίρου στο Κολόσσι, υπέγραψαν σήμερα, 28 Ιανουαρίου 2022, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Αντώνης Κουτσούλλης, εκ μέρους της Κυβέρνησης, και ο Διευθυντής Προσφορών και Αγορών της εταιρείας Iacovou Brothers (Constructions) Ltd, κ. Νίκος Αγησιλάου, εκ μέρους του Ανάδοχου.

Το Έργο βρίσκεται στην Επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα περιλαμβάνει τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, την οδό Τάσου Ισαάκ και τέσσερις νέες ράμπες (εισόδου/εξόδου) από και προς τον αυτοκινητόδρομο (Α6) σύμφωνα με τα κατασκευαστικά σχέδια.

Αφορά τη βελτίωση/ανακατασκευή του οδικού δικτύου στην περιοχή του νέου σταδίου ποδοσφαίρου στο Κολόσσι, τη δημιουργία ραμπών εισόδου/εξόδου από και προς το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, καθώς και τη δημιουργία τριών νέων κυκλικών κόμβων.

Το Έργο θα εκτελεστεί τμηματικά σε τρεις διαδοχικές φάσεις.

Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο 2022, με διάρκεια εκτέλεσης 19 μήνες και κόστος €9.1 εκατομμυρίων (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει την Επαρχία της Λεμεσού. «Το νέο στάδιο ποδοσφαίρου που βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή του Κολοσσίου αποτελεί εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας και ως έργο που θα αναβαθμίσει την Επαρχία της Λεμεσού, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη δημιουργία όλων των υποστηρικτικών κατασκευαστικών έργων που θα το πλαισιώσουν και θα εξυπηρετούν καλύτερα τόσο τους φιλάθλους όσο και τους κατοίκους της περιοχής», ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η Ανάδοχος Εταιρεία θα εργαστεί, σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ώστε να τηρηθούν τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα και να υλοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις του έργου. Οι πολίτες, υπογράμμισε ο κ. Υπουργός, «έχουν ανάγκη να βλέπουν τις εξαγγελίες να γίνονται πράξεις και να μετουσιώνονται σε έργα, που θα τους εξυπηρετούν και θα διασφαλίζουν το συμφέρον τους».

Χαιρετίζοντας την εξέλιξη της υπογραφής του Συμβολαίου για έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Αντρέας Μιχαηλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή είναι μια μέρα χαράς για τον Οργανισμό. «Περιμέναμε αυτή την ανακοίνωση αρκετό καιρό. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Υπουργό Μεταφορών και τους συνεργάτες του για το ότι έτρεξαν αυτό το έργο και είναι εξαιρετική αυτή η ανακοίνωση, γιατί ανησυχούσαμε πάρα πολύ στον Οργανισμό και στις ομάδες ότι θα ξεκινούσαν τα παιχνίδια και δεν θα ήμασταν έτοιμοι. Ο Υπουργός έχει δώσει τις ημερομηνίες, το έργο θα γίνει σε τρεις φάσεις και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθηθεί πιστά αυτό το πρόγραμμα, ούτως ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία των φιλάθλων, του κόσμου που θα πηγαίνει στο γήπεδο με την έναρξη των αγώνων», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εξ αρχής παρακολουθεί στενά το έργο, θα είναι επίσης ικανοποιημένος για τη σημερινή εξέλιξη.