Βάση στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Wizz Air

Βάση στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Wizz Air

Συμφωνία Υπουργείου Μεταφορών, Υφυπουργείου Τουρισμού και Hermes Airports με την ουγγρική αερογραμμή Wizz Air για τη δημιουργία βάσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας

Σε συμφωνία με την ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizz Air για τη δημιουργία βάσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας με δύο αεροσκάφη και επέκταση του πτητικού της προγράμματος από την Κύπρο προς δεκάδες νέους προορισμούς κατέληξαν το Υπουργείο Μεταφορών, το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Hermes Airports.

Η επένδυση μίας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης στην Κύπρο για τη δημιουργία νέας βάσης έρχεται να τονώσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα και το τουριστικό προϊόν του νησιού ενόψει της επανεκκίνησης του κυπριακού τουρισμού μετά τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν για προστασία από τον κορωνοϊό, ενώ αναδεικνύει την προοπτική που διαβλέπει η εταιρεία στην Κύπρο ως προορισμό.

Με την ενίσχυση της παρουσίας της Wizz Air στην Κύπρο, επιπρόσθετα από τις πτήσεις που ήδη πραγματοποιούσε από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, θα αυξηθεί σημαντικά η συνδεσιμότητα της χώρας ολόχρονα και με προορισμούς που έως τώρα δεν υπήρχαν απευθείας πτήσεις, με προτεραιότητα σε χώρες στις οποίες εστιάζει η Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό 2020-2030. Οι νέες πτήσεις αφορούν αεροδρόμια της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και της Ρουμανίας, από τις οποίες θα μπορούν να έρθουν οι πρώτοι τουρίστες με βάση τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ σταδιακά και με την άρση των προορισμών το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας θα περιλαμβάνει και άλλα δρομολόγια.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2020 στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στην παρουσία του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Wizz Air, κ. József Váradi, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοινωση για τη δημιουργία βάσης στην Κύπρο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, δήλωσε: “Στο διάστημα της κρίσης η στρατηγική του Υπουργείου δεν αφορούσε μόνο τη διαχείριση της, αλλά και τον αναπτυξιακό τομέα της επόμενης ημέρας. Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Υπουργείου Μεταφορών, του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Hermes είχαμε το θετικό αποτέλεσμα που παρουσιάζουμε σήμερα. Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε τη δημιουργία βάσης μίας ακόμα αεροπορικής εταιρείας στην Κύπρο με εξαιρετικά οφέλη για την οικονομία της χώρας μας. Ετσι η αποκατάσταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου γίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο, αφού συνδυάζεται με τη δημιουργία βάσης από μια σημαντική αεροπορική εταιρεία, την Wizz. Μάλιστα με πτήσεις σε προορισμούς από τους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχαμε επαρκή συνδεσιμότητα όπως από 3 αεροδρόμια της Γερμανίας, 2 της Δανίας της Φινλανδίας, της Πολωνίας και της Αυστρίας. Να είστε σίγουροι, ότι δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αποκατάστασης της συνδεσιμότητας και προσέλκυσης και άλλων αερογραμμών αναβαθμίζοντας σε σταθερή βάση την Κύπρο”.

Εκ μέρους της διαχειρίστριας εταιρείας των κυπριακών αεροδρομίων, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, κ. Ελένη Καλογήρου, ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία των δύο υπουργείων και της Hermes σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για την επανεκκίνηση του κυπριακού τουρισμού. «Η επένδυση της Wizz Air στην Κύπρο σε μια τόσο κομβική στιγμή και ενόψει της επανέναρξης πτήσεων από και προς τα αεροδρόμιά μας αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη χώρα μας και τις υψηλές προοπτικές που υπάρχουν για το εγγύς μέλλον, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Είμαστε αισιόδοξοι πως σταδιακά θα ανακτήσουμε τη συνδεσιμότητα που είχαμε πριν την πανδημία και πως θα την εξελίξουμε ακόμη περισσότερο προς νέους προορισμούς».