Γ.Καρούσος: Η ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακάς θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Γ.Καρούσος: Η ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακάς θα έχει πολλαπλά οφέλη.

“Είναι πραγματικά ιδιαίτερη η χαρά μου για τη σημερινή τελετή, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη για την υλοποίηση μιας ακόμα εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κατασκευή ενός μεγαλεπήβολου αναπτυξιακού έργου με πολλαπλά οφέλη για τους τομείς του εμπορίου, της ναυτιλίας, του τουρισμού, των μεταφορών και της οικονομίας τόσο για την Πόλη και την Επαρχία της Λάρνακας, όσο και για την Κύπρο ευρύτερα”.

Σε χαιρετισμό του στην επίσημη τελετή παράδοσης του Λιμένα και της Μαρίνας Λάρνακας, ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος επεσήμανε ότι  η ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

“Μια επένδυση ύψους 1.2 δις ευρώ, η οποία βρισκόταν υπό επεξεργασία για πολλά χρόνια και πλέον γίνεται πραγματικότητα με την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προκατόχους μου Υπουργούς Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τον Μάριο Δημητριάδη και την Βασιλική Αναστασιάδου, οι οποίοι εργάστηκαν μεθοδικά για να προχωρήσουν επιτυχώς οι διαδικασίες των διαγωνισμών, της διαπραγμάτευσης και όλων όσων απαιτούνταν για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, θα ήταν παράλειψη μου να μην εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και τον Πρόεδρό της, τον φίλο Αντώνη, που στήριξαν το όλο εγχείρημα με όλα τα διαθέσιμα μέσα και την τεχνογνωσία τους. Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες, όμως, θα ήθελα να μεταφέρω στην Ομάδα Αξιοποίησης Λιμένων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, η άψογη συνεργασία σας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η θέλησή σας να δώσετε ζωή σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα, μας έφερε στη σημερινή μέρα”.

Ο κ. Καρούσος, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρο Α.Μιχαήλ.

“Φίλε Σταύρο, η σκληρή και επίπονη δουλειά που έφερες εις πέρας μαζί με την ομάδα σου οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα του Έργου. Αγκάλιασες την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή και με τη μεθοδικότητα και την επιμονή σου, καταφέραμε να υπερπηδήσουμε όλα τα εμπόδια που προέκυψαν όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε τέτοιας έκτασης έργα, επιτηρούσες μέχρι και τα μεσάνυκτα της 31ης Μαρτίου τις διαδικασίες και έδινες λύσεις, μαζί με την Ομάδα Αξιοποίησης Λιμένων, με αποτέλεσμα να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας και να παραδώσουμε το Έργο στον επενδυτή χωρίς καμία καθυστέρηση και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Κυρίες και Κύριοι, αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της ευσυνειδησίας και της εργατικότητας που σε χαρακτήρισαν τον Σταύρο όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε με ήθος σε όποια θέση της Δημόσιας Υπηρεσίας κλήθηκε να εργαστεί. Είναι για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του που η αφυπηρέτησή του τον ερχόμενο Ιούνιο θα αφήσει στο Υπουργείο Μεταφορών ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Φίλε Σταύρο, για μένα προσωπικά, ήταν μεγάλη τιμή που μπόρεσα να συνεργαστώ μαζί σου και δηλώνω περήφανος γιατί είχαμε όραμα και καταφέραμε να υλοποιήσουμε πολλές από τις πτυχές του, έχοντας στο επίκεντρο το καλό συμφέρον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Όσοι δουλέψαμε μαζί σου και έχουμε δει την οξυδέρκεια με την οποία χειρίζεσαι τις καταστάσεις, μπορούμε να πούμε διαβεβαιώσουμε ότι αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίδωσε εκ μέρους της Πολιτείας αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον Γενικό Διευθυντή του ΥΜΕΕ, ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου που έχει επιτελέσει.