Διοργανώνεται η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για Εθνοφρουρούς, 20-24 Ιουνίου 2022

Διοργανώνεται η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για Εθνοφρουρούς, 20-24 Ιουνίου 2022

Με επίκεντρο τους εθνοφρουρούς, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας Κύπρου διοργανώνει την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στις 20-24 Ιουνίου 2022, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια οδικής συνείδησης τόσο της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας.

Μέσα από κοινές δράσεις και εκδηλώσεις των Υπουργείων Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Άμυνας και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στοχεύει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των εθνοφρουρών, ως νέοι οδηγοί και χρήστες του οδικού δικτύου, με σκοπό την πρόληψη και τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα πραγματοποιηθούν σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς σε όλες τις Επαρχίες ποικίλες δράσεις, όπως διαλέξεις οδικής ασφάλειας από την Αστυνομία Κύπρου, επισκέψεις των Πρεσβευτών Οδικής Ασφάλειας, προβολή ενημερωτικών βίντεο με πρωταγωνιστές τους Πρεσβευτές Οδικής Ασφάλειας με έμφαση στα κίνητρα για χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης Οπλιτών κατά τις εξόδους τους, βιωματικά εργαστήρια με τη χρήση γυαλιών προσομοίωσης αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών από την Αστυνομία Κύπρου, καθώς και διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα.

Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022, οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Στέφη Δράκου θα παρευρεθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας για Εθνοφρουρούς στο Στρατόπεδο «Ηλίας Παπακυριακού» στην Λευκωσία. Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι επίσης ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου και οι Πρεσβευτές Οδικής Ασφάλειας κ. Αλέξης Δημητρίου και κ. Μιχάλης Σοφοκλέους.