Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω την επαρχία μου. Την Επαρχία Αμμοχώστου

Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω την επαρχία μου. Την Επαρχία Αμμοχώστου

Για να ηγηθείς μίας μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης, πρέπει να έχεις ζήσει την επαρχία στο πετσί της και να αφουγκράζεσαι την ανάγκη για εξέλιξη.

Είμαι γέννημα θρέμμα της επαρχίας Αμμοχώστου με παππούδες ψαράδες και γεωργούς και μεγάλωσα βλέποντας τους να ψαρεύουν στις θάλασσες μας και να καλλιεργούν το γόνιμο κόκκινο χώμα της περιοχής μας.

Μεγάλωσα στην Αγία Νάπα, αλλά έζησα τα πιο όμορφα μου χρόνια, τα μαθητικά, στο Παραλίμνι, με συμμαθητές από το Παραλίμνι, τη Δερύνεια, τη Σωτήρα, το Λιοπέτρι και το Φρέναρος.

Έμαθα να κολυμπώ περνώντας τα καλοκαίρια μου στην παραλία του Green Bay στον Πρωταρά.

Έχοντας αποκτήσει βιώματα από τη δράση του πατέρα μου, ο οποίος κατέθεσε σημαντική πολυετή αθλητική προσφορά, ως στέλεχος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, λάτρευα να παρακολουθώ ποδόσφαιρο στη μικρή «Τούμπα», το παλιό γήπεδο του Παραλιμνίου, που θέλω να ξανακτίσουμε.

Η εικόνα του οδοφράγματος στη Δερύνεια, με στιγμάτισε ως έφηβο.

Υπηρέτησα την Άχνα ως αντιπρόεδρος του σωματείου «Εθνικός Άχνας» και από παιδί, πάντα καλωσόριζα τους φιλοξενούμενους μου, κάνοντας τη διαδρομή του παλιού δρόμου, Άχνας – Αχερίτου – Βαρωσίου, για αν υπενθυμίσω για την εισβολή και την κατοχή.

Με τη σύζυγο μου Μαρία, ερωτευτήκαμε στο Αυγόρου με τα πρώτα μας ραντεβού στο Φρέναρος, το οποίο γνωρίζω πολύ καλά, όπως επίσης και τη βιομηχανική του περιοχή, αφού δραστηριοποιήθηκα εκεί για μία περίοδο.

Ο νονός μου κατάγεται από τη Σωτήρα και ο Θεός με έχει ευλογήσει να έχω βαφτιστήρια σε Παραλίμνι, Δερύνεια, Σωτήρα, Λιοπέτρι και Αγία Νάπα.

Νιώθω ευλογημένος για τη μέχρι τώρα πορεία μου, που κατάφερα να υπηρετήσω τον τόπο μου, ως δήμαρχος και τη χώρα μου, ως υπουργός. Και τώρα δηλώνω έτοιμος να υπηρετήσω την επαρχία μου.

Η Αμμόχωστος για μένα είναι όλα αυτά και άλλα πολλά που τη συνθέτουν. Μία επαρχία που αξίζει και θα πρωτοπορήσει ακόμη και στα δύσκολα.