Ενισχυμένες δράσεις σε στρατόπεδα για την οδική ασφάλεια

Ενισχυμένες δράσεις σε στρατόπεδα για την οδική ασφάλεια

Τα θέματα οδικής ασφάλειας και οι τρόποι περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Μεταφορών και Άμυνας για προώθηση της ορθής συμπεριφοράς στο οδικό δίκτυο ανάμεσα σε εθνοφρουρούς, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης των Υπουργών Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη.

Εκ μέρους της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, ο Βοηθός Διευθυντής Τροχαίας, εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας, καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας. Στόχος της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση των δράσεων που εφαρμόζονται ήδη στα στρατόπεδα για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των στρατιωτικών και των εθνοφρουρών, σε συνεργασία της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εθνοφρουροί, ως νέοι οδηγοί, είναι συχνά πιο επιρρεπείς σε οδικές συγκρούσεις, αναλύθηκαν εισηγήσεις και προτάσεις για εφαρμογή δράσεων, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ασφαλή μεταφορά των εθνοφρουρών στα στρατόπεδα, την εκπαίδευση και την επιμόρφωσή τους.

Τέλος, ομάδα εργασίας που συστάθηκε με τη συμμετοχή λειτουργών από τα Υπουργεία Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Άμυνας, ανέλαβε την επεξεργασία των εισηγήσεων, και την προώθησή τους στην επόμενη συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας των Μάρτιο, ώστε να ληφθούν τελικές αποφάσεις και να αρχίσει η υλοποίησή τους.