Εντός των χρονοδιαγραμμάτων η υλοποίηση του έργου στον κόμβο Κόρνου

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων η υλοποίηση του έργου στον κόμβο Κόρνου

Ακόμα ένα έργο-εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, αυτό του  κόμβου στον Κόρνο, το οποίο ανέμενε διαχρονικά η τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες είναι σε πορεία υλοποίησης και προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ο οποίος πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη και επιθεώρησε την πορεία των εργασιών, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κόρνου κ. Μιχαλάκη Σάββα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και περιλαμβάνει βελτίωση της εισόδου από τον αυτοκινητόδρομο της Λεμεσού προς τον Κόρνο, νέα έξοδο προς την Λεμεσό, καθώς και επέκταση και βελτίωση της γέφυρας που υπάρχει. Ταυτόχρονα, υπάρχει πρόνοια και για την τοποθέτηση οδικού φωτισμού. Το έργο είναι σε πορεία υλοποίησης σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τον Ιούλιο. Όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ώστε να διευκολύνεται η διακίνηση των οδηγών και να περιορίζεται η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Καρούσος, με την ευκαιρία, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων τόσο για την πρόοδο των εργασιών στο συγκεκριμένο έργο, όσο και για την υλοποίηση έργων παγκύπρια με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 1,2 δις ευρώ.

Από πλευράς του ο Κοινοτάρχης Κόρνου κ. Μιχαλάκης Σάββα ευχαρίστησε αρχικά τον κ. Υπουργό για το ενδιαφέρον του για το έργο, καθώς και το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη συνεργασία.

Σύμφωνα με τον κ. Σάββα, επρόκειτο για ένα διαχρονικό αίτημα της Κοινότητας τα τελευταία 20 χρόνια, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα θέματα ασφάλειας που υπήρχαν θα επιλυθούν αισίως με την ολοκλήρωση του έργου.