Επίσημη καταγγελία στον Αστυνομικό Διευθυντή Επαρχίας Αμμοχώστου από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, κ. Γιάννη Καρούσο για τις παράνομες χωματερές και το άναμμα επικίνδυνων φωτιών

Επίσημη καταγγελία στον Αστυνομικό Διευθυντή Επαρχίας Αμμοχώστου από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, κ. Γιάννη Καρούσο για τις παράνομες χωματερές και το άναμμα επικίνδυνων φωτιών

Τις παράνομες χωματερές και το παράνομο άναμμα φωτιών στις χωματερές αυτές καταγγέλλει με επίσημη επιστολή του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος στον Αστυνομικό Διευθυντή της Επαρχίας Αμμοχώστου και τον καλεί να προβεί σε διερεύνηση εις βάθος. 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας καταγγέλλει ότι: «δίπλα από την πρώην χωματερή του Παραλιμνίου η οποία έχει αποκατασταθεί πρόσφατα έχει δημιουργηθεί παράνομος χώρος εναπόθεσης αποβλήτων τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Δήμου έχουν δημιουργήσει οι ιδιοκτήτες εταιρειών οι οποίες μεταφέρουν διάφορα απόβλητά (ΣΚΙΠ) και τα εναποθέτουν στο συγκεκριμένο σημείο. Οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν ξεπερνούν τις 4 στην Επαρχία μας.

Εκτός από τη δημιουργία και παράνομη λειτουργία του συγκεκριμένου σημείου συχνά γίνεται άναμμα των αποβλήτων που έχουν ως αποτέλεσμα δυστυχώς να δημιουργείται μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αγία Νάπα και ιδιαίτερα στην οικιστική περιοχή των Κόκκινων. Ιδιαίτερα τις τελευταίες 20 μέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει».

Στην συνέχεια της επιστολής του, ο κ. Καρούσος τονίζει ότι έχουν δημιουργηθεί αναπνευστικά προβλήματα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στους κατοίκους της Αγίας Νάπας και στους χιλιάδες τουρίστες της πόλης με δραματικές επιπτώσεις στην υγεία αλλά και στον τουρισμό της πόλης.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας καλεί τον Αστυνομικό Διευθυντή και την Αστυνομία της Επαρχίας Αμμοχώστου να προβούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα για την δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα για να σταματήσει η λειτουργία της παράνομης χωματερής με 24ωρη φύλαξη του χώρου από την Αστυνομία, ενώ τονίζει ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να συνεισφέρει σε τυχόν επιπλέον έξοδα που θα προκύψουν.

0