Επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην Μαρίνα Αγίας Νάπας

Επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην Μαρίνα Αγίας Νάπας

Την Μαρίνα Αγίας Νάπας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Τον κ. Υπουργό και την ομάδα τεχνοκρατών του Υπουργείου του που τον συνόδευε υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Μαρίνας Αγίας Νάπας κ. Σταύρο Καραμοντάνη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του τον ενημέρωσαν για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής της.

Τόσο κατά την ενημέρωσή που του έγινε όσο και κατά την περιήγησή του στο χώρο του εργοταξίου ο κ. Λακκοτρύπης, διαπίστωσε ιδοίς όμμασι ότι ο βασικός βραχίονας (κυματοθραύστης) βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμπλήρωσής του, ενώ έχουν ήδη προχωρήσει οι εργασίες προετοιμασίας για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης ενός εκ των δύο εντυπωσιακών πύργων που προβλέπονται στη δεύτερη κατασκευαστική φάση και που αφορά στη δημιουργία 190 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων ενώ στη δεύτερη φάση περιλαμβάνεται επίσης η ανέγερση 29 πολυτελών επαύλεων, και μιας σειράς επιλεγμένων καταστημάτων και εστιατορίων.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του έργου και την υψηλή εξειδίκευση των εργαζομένων. Όπως επεσήμανε ο κ. Καραμοντάνης, «η ιδιαίτερη προσέγγιση, η προσοχή στις λεπτομέρειες και η εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού, αποτελούν τη βάση για την κατασκευή του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας». Πρόσθεσε επίσης πως «η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι ένα μοναδικό έργο για όλη την Ευρώπη, καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται τόσο για την κατασκευή της μαρίνας, όσο και των υπόλοιπων χώρων, είναι πρωτοποριακή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση όσο αφορά την πορεία των πωλήσεων ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε ότι ήδη το 62% του Ανατολικού Πύργου του έργου, έχει πωληθεί.  Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται για προσέλκυση ξένων επενδυτών, επισημαίνοντας ότι μέσα από μια σειρά επιτυχημένων προωθητικών ενεργειών, το σημαντικό αυτό έργο έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, καταγράφοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές και επενδυτές.

Από την πλευρά του ο κ. Λακκοτρύπης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών της Μαρίνας Αγίας Νάπας, αυτού του στρατηγικού  έργου, όπως χαρακτηριστικά είπε, το οποίο θα προωθήσει τον Ναυτικό Τουρισμό και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.  «΄Ένα έργο στολίδι, από τα πλέον φιλόδοξα έργα της Κύπρου, το οποίο θα εξυπηρετήσει όχι μόνο την Αγία Νάπα αλλά ολόκληρη την περιοχή της Ελεύθερης περιοχής της Επαρχίας Αμμοχώστου».

«Οι υποδομές που δημιουργούνται συμβάλλουν σημαντικά ως προς την επιδιωκόμενη αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας μας, και μεταξύ άλλων προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι εργασίες της Μαρίνας προχωρούν με βάση των προδιαγραφών, κάτι πολύ σημαντικό όπως είπε τόσο για το Δήμο Αγίας Νάπας όσο και για την οικονομία της Κύπρου γενικότερα.

΄Όταν σημείωσε αρχίσουν να κτίζονται οι Πύργοι θα φανεί και στην οικονομία του τόπου η πραγματική οικονομική συνεισφορά της Μαρίνας Αγίας Νάπας αφού όπως ανέφερε θα δημιουργηθούν πέραν των 800  θέσεων εργασίας.

Πρόκειται είπε για μία από τις καλύτερες Μαρίνες της Μεσογείου, η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την Αγία Νάπα του μέλλοντος.  «Η στρατηγική της Αγίας Νάπας και ότι κτίζεται πλέον στηρίζεται πάνω στο όραμα και στους στόχους  που έχουν τεθεί με την Μαρίνα και ήδη προγραμματίζουμε και σχεδιάζουμε για την περιοχή πίσω από την Μαρίνα τι θα επιτραπεί να αναπτυχθεί γιατί θα πρέπει να επιτραπούν αναπτύξεις που θα συνάδουν με το όραμα και τους στόχους της Μαρίνας» κατέληξε ο κ. Καρούσος.