Η βιβλιοθήκη του μέλλοντος, μέσα από τα μάτια των μαθητών της Ε2 του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου

Η βιβλιοθήκη του μέλλοντος, μέσα από τα μάτια των μαθητών της Ε2 του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου

Στα μαθητικά έδρανα κάθισε για λίγο σήμερα Δευτέρα 18 Ιουνίου ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος όπου άκουσε με πολλή προσοχή τα παιδιά της Ε2 του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου να του αναγιγνώσκουν την μελέτη που έκαναν για  την βιβλιοθήκη που οραματίζονται να γίνει στην πόλη τους.

Στην μελέτη τους τα παιδιά της Ε2 τάξης του σχολείου ανέφεραν ότι θα ήθελαν η δική τους βιβλιοθήκη του μέλλοντος «να περιλαμβάνει πολλές αίθουσες – μαγικά κουτιά που να περιέχουν σταθμούς με διάφορες δραστηριότητες και να είναι εξοπλισμένα με πολυμέσα, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια και συσκευές ακρόασης μουσικής. Ακόμα επιθυμούν όπως οι τοίχοι να είναι διακοσμημένοι με βιβλία, τα βιβλία να είναι τοποθετημένα σε ράφια με όμορφα και παράξενα σχήματα και να είναι ταξινομημένα και περασμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές  ώστε να είναι εύκολος ο εντοπισμός τους».

Τα παιδιά επιθυμούν ακόμη «όπως στον εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης να υπάρχουν χώροι για γκράφιτι, ζωγραφική και καθίσματα με τραπεζάκια ενώ η μετάβαση από τον εσωτερικό στον εξωτερικό χώρο για τα παιδιά να γίνεται με τσουλήθρα πάνω σε χώρο με μπάλες.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ενημέρωσε τα παιδιά ότι θα ανεγερθεί νέα βιβλιοθήκη σε νέο όροφο που θα ανεγείρει ο Δήμος πάνω από το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα».  ΄Ηδη είπε ετοιμάζεται προμελέτη από τον Αρχιτέκτονα και κάποιες από τις εισηγήσεις που προτείνουν,  τις οποίες χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσες, θα ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό.  Παρότρυνε επίσης τα παιδιά να συνεχίσουν να εκφράζουν τις ιδέες τους διαβεβαιώνοντάς τους ότι ο Δήμος θα τις λαμβάνει υπόψη και θα καταβάλλει προσπάθεια για υλοποίησή τους.

Ενημέρωσε επίσης τα παιδιά για την υπογραφή της συμφωνίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο στον τομέα των έξυπνων πόλεων και εξήγησε στα παιδιά για τις διάφορες ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον έτσι ώστε να εξυπηρετούνται πιο εύκολα τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες.