Καταπληκτικοί οι “Μικροί Ρεμπέτες” και ο χορευτικός όμιλος “Ρυθμός”

Καταπληκτικοί οι “Μικροί Ρεμπέτες” και ο χορευτικός όμιλος “Ρυθμός”

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μία ξεχωριστή βραδιά χάρισαν στο κοινό την Κυριακή που μας πέρασε (17 Ιουνίου) «Οι Μικροί Ρεμπέτες», οι οποίοι με το δίωρο αφιέρωμά τους στον σπουδαίο συνθέτη και σολίστα του Μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους με την εκπληκτική ερμηνεία τους σε διαχρονικά και αξεπέραστα λαϊκά και ρεμπέτικα μονοπάτια τόσο του ιδίου του συνθέτη όσο και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.

Τους Μικρούς Ρεμπέτες συνόδευε χορευτικά η Χορευτική Ομάδα «Ρυθμός».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου, στο χερσαίο χώρο του Λιμανιού και την παρακολούθησαν τόσο ντόπιοι όσο και ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συντελεστές για την εξαιρετική και άρτια οργανωμένη παράσταση τους.  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος.

Το Καλοκαιρινό  Πολιτιστικό Πεντάγραμμο του Δήμου Αγίας Νάπας συνεχίζεται  με δύο εκδηλώσεις, με τις οποίες ο Δήμος θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η οποία ως γνωστό εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου.

Η πρώτη εκδήλωση είναι αφιέρωμα στην Μουσική της Αργεντινής και θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της μεγάλης αυτής μουσικής γιορτής (Πέμπτη 21 Ιουνίου), στο Δημοτικό Μουσικό «Θάλασσα», η ώρα 8.30μ.μ.

Στο αφιέρωμα θα ακουστούν συνθέσεις των σπουδαίων Αργεντίνων συνθετών, Astor Piazzolla και Diego Maximo Pujol, τις οποίες θα παρουσιάσουν οι Γιώργος Γεωργίου Κλαρινέτο και Σωκράτης Σωκράτους, Κιθάρα.

H συναυλία για το πρόγραμμα Living Museums με τίτλο «Clarinet meets Percussion» με το Μουσικό Σχήμα «Lyrical Noise» είναι η δεύτερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» η ώρα 8.30μ.μ.

Το Μουσικό Σχήμα «Lyrical Noise» αποτελείται από τους Γιώργο Γεωργίου, Κλαρίνο και Μάριο Νικολάου κρουστά. Θα ακουστούν τα έργα των Reich, Gerossimez, Xenaki, Pettigrew, Boucourechliev, Olsan, Christofi, Capurso κ.ά.

Το Living Museums είναι ένα υποπρόγραμμα του έργου Interfaces και συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC).

Θα προηγηθούν στις 8.00μ.μ οι «Αναλαμπές» όπου χορευτές θα χορεύουν Κυπριακούς Παραδοσιακούς χορούς στις γειτονιές της Αγίας Νάπας.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Καλοκαιρινού Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Αγίας Νάπας είναι ελεύθερη για το κοινό.