Με το δεξί άρχισαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Νάπας

Με το δεξί άρχισαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Νάπας

Ξεκίνησαν την Κυριακή 10 Ιουνίου, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Νάπας.

Την έναρξη έκαναν οι «Αναλαμπές» όπου χορευτές παρουσίασαν σε γειτονιές της Αγίας Νάπας κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τους  επισκέπτες, οι οποίοι ενθουσιασμένοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα γύρω στις 9.00μ.μ στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» πήρε σειρά η εκδήλωση «Ρωμιοσύνη το Μεγαλείο», όπου τα Μέλη του Χορευτικού Ομίλου του Δήμου Αγίας Νάπας παρουσίασαν με κέφι και μαεστρία νησιώτικους και κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς  και τραγούδια αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Το Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πεντάγραμμο του Δήμου συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με δύο παραστάσεις.  Την Παρασκευή 15 Ιουνίου το Μουσικό Σχήμα του ΄Αδμητου Πιτσιλλίδη θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» η ώρα 9.00μ.μ την παράσταση με τίτλο «Θάλασσα Φεγγαρόλουστη».

Πρόκειται για μια ανθολογία τραγουδιών σπουδαίων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών που εμπνεύστηκαν από δύο αγαπημένες για το ελληνικό τραγούδι αφορμές: η θάλασσα και το φεγγάρι

Η συναυλία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στοχεύοντας να μεταφέρει στο κοινό την αυθεντική μουσική κληρονομιά μας όπως αυτή μεταλαμπαδεύτηκε  από τη παράδοση  στους σύγχρονους δημιουργούς.

Ακολουθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου στο χερσαίο χώρο του Λιμανιού η ώρα 9.00μ.μ το Μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη και βιρτουόζο του Μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη, το οποίο επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν οι «Μικροί Ρεμπέτες» και η Χορευτική Ομάδα «Ρυθμός».

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.