Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας για συνένωση με το Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας για συνένωση με το Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας αποφάσισε σήμερα ομόφωνα ότι στο πλαίσιο της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνενωθεί με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου, αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν και άλλες κοινότητες που το επιθυμούν, στο νέο Δήμο. 

Ο νέος Δήμος θα απολαμβάνει όλα τα οφέλη του τουρισμού, του branding, αλλά και της δυνατής οικονομικής θέσης της Αγίας Νάπας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τρεις οντότητες αυτές απολαμβάνουν κοινό παραλιακό μέτωπο και κοινή τουριστική ανάπτυξη με εξαιρετικές προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης, ενώ διαθέτουν κοινά κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά. Θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο τουριστικό Δήμο της Κύπρου.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος τόνισε μετά το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου: «Επιλέγουμε να συνενωθούμε με αυτούς που θέλουν να αποτελούν μέρος μας και με αυτούς που θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας και όχι με αυτούς που θέλουν να μας απορροφήσουν. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Νάπας στηρίζεται από τη μελέτη της ιταλικής εταιρείας Notoria που έχει εκπονήσει μετά από εντολή της Ένωσης Δήμων, όπως και από σχετική μελέτη της Ernst & Young, ενός διεθνούς αναγνωρισμένου ελεγκτικού οίκου».

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας συνέχισε λέγοντας: «Στην Επαρχία Αμμοχώστου πρέπει να δημιουργηθούν 2 Δήμοι ισότιμοι στους οποίους οι 2 προνομιούχοι της επαρχίας (Αγία Νάπα και Παραλίμνι) να μην είναι μαζί, αλλά σε ξεχωριστούς Δήμους ούτως ώστε να βοηθήσουν και να ενισχύσουν τους υπόλοιπους. Αυτοί οι δύο Δήμοι θα ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα ανταγωνίζονται ή δεν θα προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν την μητρόπολή μας, την πόλη της Αμμοχώστου».