Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε την κατασκευή κυματοθραυστών στον κόλπο Περβολιών και έργων προστασίας στον κόλπο Ορόκλινης

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε την κατασκευή κυματοθραυστών στον κόλπο Περβολιών και έργων προστασίας στον κόλπο Ορόκλινης

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος συναντήθηκε σήμερα με τους κοινοτάρχες Περβολιών και Ορόκλινης και συζήτησαν διάφορα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του.  Ο κ. Καρούσος ενημέρωσε τον κοινοτάρχη Περβολιών κ. Κώστα Τίγγη και τον κοινοτάρχη Ορόκλινης κ. Νεόφυτο Φακοντή για την πορεία των έργων που εμπίπτουν στα κοινοτικά όρια των κοινοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια και οι όροι προσφορών που αφορούν στο Έργο κατασκευής των εννέα κυματοθραυστών στον κόλπο Περβολιών και αναμένεται ότι μέχρι  το τέλος του χρόνου να προκηρυχθούν οι σχετικές προσφορές έτσι ώστε τα κατασκευαστικά έργα να αρχίσουν αρχές του 2021.  Το κόστος του συγκεκριμένου Έργου έχει εκτιμηθεί γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ.

Όσον αφορά τα έργα προστασίας στον κόλπο Ορόκλινης, ο κ. Υπουργός είπε ότι θα κατασκευαστούν επτά κυματοθραύστες οι οποίοι θα προστατεύουν το παραλιακό μέτωπο.  Επιπρόσθετα, ο κ. Καρούσος επεσήμανε ότι στους όρους προσφορών προβλέπεται η κατεδάφιση του υφιστάμενου προβόλου μπροστά από το ξενοδοχείο Lebay Beach και η ανύψωση των τριών υφιστάμενων κυματοθραυστών στα ανατολικά.  Μέχρι το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθούν οι σχετικές προσφορές και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν αρχές του 2021. Το κόστος του συγκεκριμένου Έργου έχει εκτιμηθεί γύρω στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ.

Στόχος των πιο πάνω Έργων τόνισε ο κ. Υπουργός είναι τόσο η προστασία των λουόμενων όσον και της ακτογραμμής των κοινοτήτων Περβολιών και Ορόκλινης.