Παράδοση λεωφορείου για κάλυψη αναγκών Ειδικού Σχολείου «Θεοσκέπαστη» στην Πάφο

Παράδοση λεωφορείου για κάλυψη αναγκών Ειδικού Σχολείου «Θεοσκέπαστη» στην Πάφο

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο του εξοπλισμού των Ειδικών Σχολείων και άλλων Υπηρεσιών του Δημοσίου με οχήματα κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ατόμων με αναπηρίες έχει παραγγείλει μέσω ανοικτής διαδικασίας προσφορών ένα λεωφορείο κατασκευής Mercedes Benz/ IRIZAR για το Ειδικό Σχολείο «Θεοσκέπαστη» στην Πάφο.

Το λεωφορείο είναι ειδικά διαρρυθμισμένο ώστε να μπορεί να μεταφέρει 8 άτομα σε τροχοκαθίσματα (για άτομα με αναπηρία) και 22 άλλους επιβάτες σε συνηθισμένα καθίσματα. Το λεωφορείο φέρει ανυψωτική πλατφόρμα για την επιβίβαση και αποβίβαση ατόμων με αναπηρίες με τα τροχοκαθίσματα τους και δεύτερη πλατφόρμα για πιο γρήγορη εκκένωση του λεωφορείου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το λεωφορείο διαθέτει επίσης εργονομικά καθίσματα επιβατών, πανοραμικά παράθυρα που παρέχουν διαφάνεια και θέαση, βελτιωμένη προσβασιμότητα, μοντέρνο φωτισμό και κλιματισμό στο χώρο επιβατών.

Η αξία του λεωφορείου είναι €243.758 + ΦΠΑ και καλύφτηκε από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να παραδοθούν στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, άλλα  3 μικρότερα λεωφορεία IVECO, τα δύο με ανυψωτική πλατφόρμα για ΑμΕΑ για το Παιδικό Αναρρωτήριο Ερυθρού Σταυρού Λεμεσός και ένα 30 θέσεων χωρίς ανυψωτική πλατφόρμα για το Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας, συνολικής αξίας €402.864 + ΦΠΑ. Το κόστος και αυτών των λεωφορείων θα καλυφθεί επίσης από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών.