Πρωτοβουλία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με στόχο τη δημιουργία συμμαχίας για την οδική ασφάλεια

Πρωτοβουλία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με στόχο τη δημιουργία συμμαχίας για την οδική ασφάλεια

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία συμμαχίας για την οδική ασφάλεια αναλαμβάνει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, συγκαλώντας ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αρμόδιων Υπηρεσιών/Τμημάτων, της Αστυνομίας και κοινωνικών εταίρων.

Συγκεκριμένα, λόγω των αυξημένων θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, ο κ. Καρούσος θα πραγματοποιήσει με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022, σύσκεψη με τους αρμόδιους κρατικούς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς στα θέμα της οδικής ασφάλειας, με στόχο να συζητηθούν και να αποφασιστούν στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των αυξημένων δυστυχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, «έχουμε ευθύνη ως κράτος και ως κοινωνία να λάβουμε δραστικά μέτρα για να προστατεύσουμε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, ώστε να μην χαθούν άλλες ζωές άδικα στην άσφαλτο». Από πλευράς τους, πρόσθεσε, το Υπουργείο Μεταφορών και το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας προωθούν σειρά δράσεων, όπως σχέδιο κινήτρων για αγορά προστατευτικού εξοπλισμού, νομοθετικές τροποποιήσεις του περί Άδειας Οδήγησης Νόμου και του νομοθετικού πακέτου για τη ρύθμιση της διακίνησης των Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας (τύπου scooter) με τροποποιήσεις στον περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων και άλλων Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας (Τροποιητικό) Νόμο του 2021, καθώς και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, βελτιώσεις στις υποδομές του οδικού δικτύου, κοκ.

Ο κ. Υπουργός απευθύνει έκκληση προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για συζήτηση και ψήφιση των προτεινόμενων τροποποιήσεων στον περί Άδειας Οδήγησης Νόμο και τον περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων και άλλων Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας (Τροποιητικό) Νόμο του 2021, το συντομότερο δυνατό. Η ψήφιση των νομοθετικών αλλαγών θα διασφαλίσει επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες για μεγαλύτερη προστασία των χρηστών του οδικού δικτύου και μείωση των οδικών συγκρούσεων και των θανατηφόρων ατυχημάτων, σημειώνει ο κ. Καρούσος.