Πρώτευσε και φέτος στις Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος Αγίας Νάπας

Πρώτευσε και φέτος στις Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος Αγίας Νάπας

Με 14 Γαλάζιες Σημαίες στο ενεργητικό του ο Δήμος Αγίας Νάπας κατετάγη πρώτος παγκύπρια και στη φετινή Τελετή Απονομής των Γαλάζιων Σημαίων, ως ο Δήμος με τις πιο πολλές βραβευμένες παραλίες.

H τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 31 Μαϊου στα Δημοτικά Μπάνια στην Κάτω Πάφο και την διοργάνωσαν ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με τον Εθνικό Κριτή και τον Οργανισμό CYMEPA.
Τη διάκριση πήραν οι παραλίες, «Κόννος», «Λιμνάρα», «΄Αμμος του Καμπούρη», «Γλυκύ Νερό», «Πανταχού», «Λούκκος του Μάντη», «Κατσαρκά», «Περνέρα», «Βαθκειά Γωνιά», «Νησί», «Nissi Bay», «Λάντα», «Μακρόνησος» και «Αγία Θέκλα».
Τις σημαίες παρέλαβε από τον Υπουργό Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γιάννη Καρούσου, ο επιθεωρητής παραλιών του Δήμου κ. Δημήτρης Πατέρας.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Καδής τόνισε πως η Γαλάζια Σημαία είναι ένας διεθνής θεσμός και αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο που επιβραβεύει τις οργανωμένες ακτές και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια.
Μέσα από τον θεσμό αυτό πρόσθεσε, πρωτεργάτης του οποίου είναι ο οργανισμό CYMEPA με στενό συνεργάτη το Τμήμα Περιβάλλοντος, βραβεύονται παραλίες, οι οποίες επιτυγχάνουν υψηλούς ποιοτικούς περιβαλλοντικούς στόχους. Απαραίτητη προϋπόθεση ανέφερε, για την βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία» είναι η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων σε αυτήν.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου, Δήμαρχοι και άλλοι επίσημοι καθώς και οι εκπρόσωποι των 63 βραβευθέντων παραλιών.