Συμμετοχικός προϋπολογισμός Δήμου Αγίας Νάπας

Συμμετοχικός προϋπολογισμός Δήμου Αγίας Νάπας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα πρώτα αποτελέσματα του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Κι αυτό γιατί το πρώτο έργο έχει υλοποιηθεί και είναι πλέον γεγονός.

Πρόκειται για τις προτάσεις του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Νηπιαγωγείου για τη δημιουργία στεγάστρου, αλλά και για την αλλαγή πατώματος, με συνολικό προϋπολογισμό €50,000. οι οποίες και ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

Ακολουθούν ακόμα 2 προτάσεις οργανωμένων συνόλων με την προκήρυξη προσφορών των προτάσεων που έχουν υποβληθεί από τον Σύνδεσμο Γονέων του Δημοτικού σχολείου και τον Επαρχιακό Σύνδεσμο Ξενοδόχων.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κος Γ. Καρούσος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός της Αγίας Νάπας, ο πρώτος που έχει εφαρμοστεί στην Κύπρο, δίδει το δικαίωμα σε δημότες και οργανωμένα σύνολα να υποβάλουν προτάσεις και με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά να συμμετέχουν στην διαδικασία για την επιλογή των έργων. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 250.000 ευρώ, με μέγιστο ποσό ανά πρόταση τις  €50.000.

Φέτος έχουν επιλεγεί οι προτάσεις του Συνδέσμου Γονέων Νηπιαγωγείου, του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού σχολείου, του ΣΚΕ Αγίας Νάπας και του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου. Η πρόταση για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό ήρθε έπειτα και από την απόφαση της Κυβέρνησης να αποπληρώνει τα εγγυημένα από αυτήν δάνεια των Δήμων, ποσόν το οποίο εμείς αποφασίσαμε ότι θα επιστραφεί στους δημότες με την μορφή έργων και με τη δική τους συμμετοχή».

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί η νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος – προτάσεων για το συμμετοχικό προϋπολογισμό του 2019.  «Ο συμμετοχικός προϋπολογισμός αποτελεί την απόδειξη ότι όταν σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά».