Συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο

Συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ.  Ιωάννη Παπαμελετίου.  Κατά την συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η συνεχής και αγαστή συνεργασία σε διάφορους τομείς οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν τους  τομείς που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων, οι κύριοι Καρούσος και Παπαμελετίου, αναγνωρίζοντας τα οφέλη από την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται από τα δύο μέρη, αναφέρθηκαν στην επιθυμία ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων που καλύπτουν μία ευρεία γκάμα θεμάτων.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρούσος ανέπτυξε την πρωτοβουλία που προώθησε η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την Διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα.  Τέλος, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπαμελετίου ότι, στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου 2021, θα παρουσιαστεί  η Διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα, η οποία έχει ήδη υιοθετηθεί από άλλα έντεκα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επεσήμανε ότι, κατά την διάρκεια του Συμβουλίου αναμένεται όπως η Διακήρυξη να τύχει περαιτέρω υποστήριξης και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.