Συνάντηση Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο

Συνάντηση Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας την Κύπρο κ. Khaled Mohammed Alsharif είχε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος. Στη συνάντηση, έγινε ανασκόπηση της συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορα θέματα, και ιδιαίτερα στους τομείς που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Αναπτύσσοντας την πρωτοβουλία που προώθησε η Κύπρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη Διακήρυξη για την Αεροπορική Συνδεσιμότητα, οι κ.κ. Καρούσος και Alsharif εξέτασαν το ενδεχόμενο προώθησης της αεροπορικής συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών με την έναρξη απευθείας πτήσεων. Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την πεποίθηση πως μια τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και θα διευκολύνει τη διασύνδεση των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως είναι το εμπόριο, οι επενδύσεις και ο τουρισμός.

Τέλος, κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε όπως η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας συνεχιστεί, με στόχο να εντοπιστούν περαιτέρω τομείς ανάπτυξης συνεργειών και κοινών δράσεων.