Συνάντηση Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων

Συνάντηση Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων οι οποίοι του παρέδωσαν την Ετήσια Έκθεση της ΕΔΑΑΣ.

Κατά την παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης με τίτλο «Επιθεώρηση Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας», ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ιωάννης Λοϊζου ανέφερε ότι για το 2020 η Επιτροπή διερεύνησε γύρω στα 700 περιστατικά τα οποία συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συμβάντα όπως πρόσκρουση πουλιών στα αεροσκάφη και η παρενόχληση των πιλότων,  από άτομα που βρίσκονται κοντά στα αεροδρόμια,  με ακτίνες λέιζερ, η δέσμη των οποίων διαθλάται μέσα από το τζάμι της καμπίνας.

Παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για το έργο που παράγουν και υπογράμμισε ότι θα εξεταστεί και θα δοθεί η δέουσα προσοχή στο κάθε περιστατικό που καταγράφεται στην ετήσια έκθεση.  «Η ασφάλεια των πτήσεων και η πρόληψη των αεροπορικών δυστυχημάτων είναι πέραν πάσης αμφιβολίας υπόθεση όλων μας», υπογράμμισε ο κ. Καρούσος, τονίζοντας ότι μέσα από την εξέταση των συμβάντων που καταγράφονται από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων ενισχύεται περαιτέρω το πλαίσιο που διέπει τους κανόνες ασφάλειας των πτητικών μέσων.