Τα εξουσιοδοτημένα ΙΚΤΕΟ από το ΤΟΜ για τεχνικό έλεγχο φορτηγών, λεωφορείων και άλλων βαρέων οχημάτων

Τα εξουσιοδοτημένα ΙΚΤΕΟ από το ΤΟΜ για τεχνικό έλεγχο φορτηγών, λεωφορείων και άλλων βαρέων οχημάτων

Ανάθεση στον ιδιωτικό τομέα των υπηρεσιών του περιοδικού τεχνικού ελέγχου φορτηγών, λεωφορείων και άλλων βαρέων οχημάτων

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, προχωρεί με επιτυχία η ανάθεση στον ιδιωτικό τομέα των υπηρεσιών του περιοδικού τεχνικού ελέγχου φορτηγών, λεωφορείων και άλλων βαρέων οχημάτων, στη βάση καθορισμένων κριτηρίων και προδιαγραφών.

Έχουν ήδη εξουσιοδοτηθεί πέντε Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) για τον πιο πάνω σκοπό, τα οποία ήδη δραστηριοποιούνται υπό την εποπτεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Παράλληλα διαφαίνεται να υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα για περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα, σε βαθμό που αναμένεται ότι στους επόμενους μήνες θα εξουσιοδοτηθεί επαρκής αριθμός ΙΚΤΕΟ για πλήρη κάλυψη όλων των επαρχιών της Κύπρου για όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Με την επίτευξη του πιο πάνω στόχου, θα δοθεί η ευκαιρία στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών να διοχετεύσει πόρους και προσωπικό σε άλλες σημαντικές του δραστηριότητες, όπως την εξέταση υποψήφιων οδηγών και τους οδικούς τεχνικούς ελέγχους.

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών προτρέπει τους ιδιοκτήτες οχημάτων να αποτείνονται στα ΙΚΤΕΟ για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους, αφού αυτά λειτουργούν με ωράριο που εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες οχημάτων ενώ το κόστος για τον έλεγχο είναι χαμηλότερο από το κόστος ελέγχου σε Κέντρο Μηχανοκινήτων Οχημάτων (ΚΕΜΟ) του Τμήματος.

Τα στοιχεία των ΙΚΤΕΟ που έχουν εξουσιοδοτηθεί είναι τα ακόλουθα:

Όνομα Διεύθυνση Τηλέφωνο επικοινωνίας Κατηγορίες Οχημάτων που δύνανται να επιθεωρούν
KAN. MAN. LTD

 

Μάρκου Μπότσαρη 14, Λειβάδια Λάρνακας 99486502 Όλες οι κατηγορίες λεωφορείων, φορτηγών και βαρέων
ANDREAS KOUPARIS LTD

 

Αγ. Νικοξυλίτη, Δρούσεια, Πάφος 99624908 Όλες οι κατηγορίες λεωφορείων, φορτηγών και βαρέων
TEMOT LTD (1)

 

Χριστάκη Κυθραιώτη 7, Καϊμακλί, Λευκωσία 22877708 Λεωφορεία μικτού βάρους μέχρι 5 τόνων, φορτηγά και ρυμουλκούμενα μικτού βάρους μέχρι 7,5 τόνων.
TEMOT LTD (2)

 

Λυμπιών 102Β, Βιομηχανική Ζώνη Αλάμπρας, Λευκωσία 22524971 Λεωφορεία μικτού βάρους μέχρι 5 τόνων, φορτηγά και ρυμουλκούμενα μικτού βάρους μέχρι 7,5 τόνων.
ΜΟΤ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ Βιοτεχνική Περιοχή Δρομολαξιάς, Λάρνακα 99185928 Όλες οι κατηγορίες λεωφορείων, φορτηγών και βαρέων
ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΕΜΟ ΓΡ3 Δήλου 2, Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα, Λεμεσός 25716111 Όλες οι κατηγορίες λεωφορείων, φορτηγών και βαρέων

 

 

 

0