Υπογράφτηκε το Συμβόλαιο για την κατασκευή των κυματοθραυστών στα Περβόλια

Υπογράφτηκε το Συμβόλαιο για την κατασκευή των κυματοθραυστών στα Περβόλια

Υπογράφτηκε σήμερα, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ Γιάννη Καρούσου, το Συμβόλαιο «Κατασκευή εννέα παράλληλων κυματοθραυστών στον Κόλπο Περβολιών». Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους  της  Κυβέρνησης,  ο Διευθυντής  του  Τμήματος  Δημοσίων  Έργων κ.  Αντώνης Κουτσούλλης και εκ μέρους της Εταιρείας  «SEMESCO CO LTD», ο Γενικός Διευθυντής της κ. Φίλιππος Ψύλλας.

Το Έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εννέα παράλληλων κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Περβολιών της επαρχίας Λάρνακας. Η περιοχή οριοθετείται δυτικά από το ακρωτήριο Πετούντα και ανατολικά από το ακρωτήριο Κίτι.

Το Έργο αφορά την κατασκευή εννέα ίσαλων κυματοθραυστών (η στάθμη της στέψης των είναι +0,25 μέτρα από τη Μέση Στάθμη Θάλασσας (Μ.Σ.Θ)), από φυσικούς ογκόλιθους. Οι κυματοθραύστες είναι παράλληλοι προς την ακτή σε απόσταση 230-280 μέτρων περίπου από την ακτογραμμή και σε βάθος -3,5 μέτρων περίπου από τη Μέση Στάθμη Θάλασσας (Μ.Σ.Θ.). Το μήκος του κάθε κυματοθραύστη είναι 150 μέτρα περίπου στη στάθμη στέψεως. Τα διάκενα μεταξύ τους είναι 60 μέτρα περίπου στη στάθμη στέψεως.

Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει Νοέμβριο του  2021, με διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος €6.247.500,00 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του Συμβολαίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κυβερνητικά Τμήματα, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να γίνει δυνατή η υλοποίηση του Έργου αυτού.  «Είμαι σίγουρος ότι με τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων, επιβλεπόντων, εργολάβων, Τοπικών Αρχών και των υπολοίπων αρμοδίων Φορέων και Κυβερνητικών Τμημάτων, το Έργο θα κατασκευαστεί με άριστη ποιότητα μέσα στα χρονοδιαγράμματα και τους Όρους του Συμβολαίου» ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι ακόμη ένα από τα εξαγγελθέντα έργα της Κυβέρνησης βαίνει προς υλοποίηση υπογραμμίζοντας ότι «ο στόχος του  έργου είναι τόσο η προστασία των λουόμενων όσο και της ακτογραμμής της Κοινότητας Περβολιών».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών κ. Κώστας Τίγγης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τους λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων και όλους όσους βοήθησαν για την έναρξη υλοποίησης του αξιόλογου αυτού Έργου, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο Έργο θα προστατέψει το παραλιακό μέτωπο των Περβολιών από τη διάβρωση.  «Ένα όνειρο σαράντα χρόνων γίνεται πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Τίγγης.