Υπουργός Μεταφορών: Αδυνατούμε με δωδεκατημόρια να υπογράψουμε για αναπτυξιακά έργα

Υπουργός Μεταφορών: Αδυνατούμε με δωδεκατημόρια να υπογράψουμε για αναπτυξιακά έργα

Η καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, είναι απογοητευτική καθώς τίθενται σε παύση σημαντικά έργα υποδομής για την Υγεία αλλά και για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δυστυχώς, εν μέσω των συνεπειών που επέφερε η πανδημία, η μη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Με δωδεκατημόρια και χωρίς προϋπολογισμό αδυνατούμε να υπογράψουμε συμβάσεις για την έναρξη νέων πολύ σημαντικών προγραμματισμένων και νέων αναπτυξιακών έργων, που εμπεριέχονται στον προϋπολογισμό του 2021.

Συγκεκριμένα, αδυνατούμε να προχωρήσουμε στην υπογραφή ή και στην προκήρυξη ώριμων έργων.

Τον Ιανουάριο δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με έργα που αφορούν το Υπουργείο Υγείας, όπως η υπογραφή για την κατασκευή της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στην Πάφο για το οποίο Έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την ανέγερση νέων θαλάμων νοσηλείας στο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας (Νοσοκομείο Αθαλάσσας).

Ακόμη, τον Ιανουάριο δεν θα μπορέσουμε να υπογράψουμε το συμβόλαιο για τη βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στην Ορμήδεια. Ούτε θα μπορέσουμε να προκηρύξουμε το έργο βελτίωσης του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας αλλά ούτε και για την ανάπλαση της λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι.

Τα χέρια μας παραμένουν δεμένα και για ένα σημαντικό έργο για την μεταρρύθμιση του δικαστικού μας συστήματος, την προκήρυξη της μετατροπής του κτιρίου ΑΣΤΡΑ για τις ανάγκες του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας.

Στον προγραμματισμό μας ακόμη για τον Ιανουάριο είναι και η υπογραφή για την κατασκευή του δρόμου Πόλης – Πάφου, που δυστυχώς η υλοποίηση του παραμένει αβέβαιη.

Τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τις προγραμματισμένες υπογραφές για τους κυματοθραύστες στη Χλώρακα, την Ορόκλινη και τα Περβόλια. Δυστυχώς δεν θα προχωρήσουμε με την προκήρυξη της κατασκευής του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, αλλά ούτε με την λεωφόρο Τσερίου στο Δήμο Τσερίου.

Όλα τα παραπάνω είναι έργα τα οποία είναι ώριμα και με την υπογραφή τους και την έναρξή τους, θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που οφείλουμε να καταβάλουμε όλοι για αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο τόπος μας, καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δουν το ευρύ καλό και να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές σκοπιμότητες που θα μας οδηγήσουν σε περαιτέρω περιπέτειες.

Εγκρίνοντας τον προϋπολογισμό, εγκρίνετε τόσο την ανάπτυξη του τόπου όσο και την ποιότητα ζωής των συμπατριωτών μας.