Χαιρετισμός ΥΜΕΕ στη διάσκεψη για τη συνεργασία του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού και Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Χαιρετισμός ΥΜΕΕ στη διάσκεψη για τη συνεργασία του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού και Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

«Νους υγιείς εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η σωματική και η πνευματική υγεία είναι έννοιες αλληλένδετες.

(Αυτούσιος ο χαιρετισμός του ΥΜΕΕ)

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στη διάσκεψη Τύπου όπου θα ανακοινωθεί η συνεργασία των διοργανωτών δρομικών διοργανώσεων της Limassol Marathon GSO και του Radisson Blu Larnaka International Marathon.

«Νους υγιείς εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας.  Όλοι γνωρίζουμε ότι η σωματική και η πνευματική υγεία είναι έννοιες αλληλένδετες. Μέσα από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, διαπλάθονται νέοι με ήθος οι οποίοι θα είναι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου.  Είναι ευρέως γνωστό όμως ότι στο πλαίσιο των δρομικών διοργανώσεων δραστηριοποιούνται επίσης ενεργοί πολίτες του τόπου μας, όλων των ηλικιών.

Ως φίλος του δρομικού κινήματος και ερασιτέχνης δρομέας πιστεύω ακράδαντα ότι η ενασχόληση των πολιτών, οποιασδήποτε ηλικίας, με τον αθλητισμό, βοηθά τα μέγιστα στη διαμόρφωση χαρακτήρων που διέπονται από αρχές αμιγούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού.  Για αυτό τον λόγο πρέπει να στηρίξουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλλεται για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού.

Η Κυβέρνησή μας προωθεί ποικιλοτρόπως δραστηριότητες που σχετίζονται με τις δρομικές διοργανώσεις, καθότι μέσα από το φακό του αθλητισμού αντικατοπτρίζεται και η κοινωνία του τόπου.  Οι  δρομικές διοργανώσεις, μεταξύ άλλων, προάγουν την ψυχική, κοινωνική και σωματική καλλιέργεια των συμπολιτών μας και συμβάλλουν στο ευρύτερο πνεύμα συνεργασίας.  Πέραν όμως από την ευημερία των συμμετεχόντων, ο βραχυπρόθεσμος και ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος από τη διοργάνωση μεγάλης κλίμακας δρομικών διοργανώσεων είναι τεράστιος για μία μικρή χώρα όπως η Κύπρος.

Για αυτό τον λόγο χαιρετίζουμε τη συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών της OPAP Limassol Marathon GSO και του Radisson Blu Larnaka International Marathon καθότι η συνεργασία των μεγαλύτερων δρομικών διοργανωτών της Κύπρου θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο στο νησί γενικότερα.

Μέσα από αυτή τη συνέργεια η Κύπρος μπορεί να ενταχθεί στον παγκόσμιο χάρτη των μεγαλύτερων αγώνων μαραθωνίου και για αυτό το λόγο η Κυβέρνηση ενθαρρύνει αυτού του είδους τις συνεργασίες καθότι θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ανταλλαγή γνώσεων, στη διάδοση των ορθών πρακτικών και στη διοργάνωση πετυχημένων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας.

Αναμφισβήτητα, η συνεργασία μεταξύ του Radisson Blu Larnaka International Marathon και της OPAP Limassol Marathon GSO θα επιφέρει προστιθέμενη αξία στο δρομικό κίνημα και η συσσωρευμένη εμπειρία από αυτή την συνεργασία θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε προκλήσεων που αφορούν τις μελλοντικές δρομικές διοργανώσεις.

Κλείνοντας, θα ήθελα θα ευχηθώ ότι καλύτερο στον κοινό σκοπό που καλείστε να επιτελέσετε και ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχω τη δυνατότητα να συμμετάσχω σε ένα από τους μαραθώνιους που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της σύμπραξης αυτής.

Σας ευχαριστώ.

 

0