Συμφωνία μεταξύ Δήμου Αγ. Νάπας-Παν/μίου Λευκωσίας

Συμφωνία μεταξύ Δήμου Αγ. Νάπας-Παν/μίου Λευκωσίας

Καινοτομεί για μια ακόμη φορά ο Δήμος. 

Με στόχο να πρωταγωνιστήσει και να καταστεί ως ο πρώτος Δήμος Παγκύπρια που εφαρμόζει νέες καινοτόμες τεχνολογίες όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, έξυπνες πόλεις και η ηλεκτρονική βάση συναλλαγών Βlockchain προς όφελος του Δήμου, των δημοτών και των επισκεπτών, ο Δήμος Αγίας Νάπας υπέγραψε στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο θεωρείται σήμερα ως το κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα παγκοσμίως στην προώθηση τέτοιων τεχνολογιών κυρίως στο Blockchain, μία τεχνολογία πάνω στην οποία στηρίζονται τα κρυπτονομίσματα όπως μεταξύ άλλων και το Βitcoin.

Τη συμφωνία από την πλευρά του Δήμου Αγίας Νάπας υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος και από την πλευρά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, κ. Αντώνης Πολεμίτης. Στην τελετή της σχετικής συμφωνίας παρέστησαν Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθηγητές του Πανεπιστημίου οι οποίοι ειδικεύονται στα θέματα των νέων τεχνολογιών και οι τμηματάρχες του Δήμου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον Δήμο η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. «Μαζί με το Πανεπιστήμιο» είπε «θα αναλύσουμε και θα δούμε που μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι τεχνολογίες έτσι ώστε να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα του Δήμου μας αλλά και την εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Πολεμίτης ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θέλει να στηρίξει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, τον Δήμο Αγίας Νάπας για να εφαρμόσει τεχνολογίες που θα υποστηρίξουν τους πολίτες, τους επισκέπτες και το περιβάλλον.